Favorilerim
Tüm Türkiye'ye Ücretsiz Kargo Avantajı.
Yükleniyor...
Alt Kategoriler
Markalar
Nitelikler
Fiyat Aralıkları
-
Listeleme

Güç Kaynağı Nedir?

Güç kaynağı; bir sistem veya mekanizmanın ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayan birimlerin genel adıdır. Günlük hayata kullanılan pillerden bilgisayarlar için kullanılan donanımlara kadar kullanılan araçlar birer güç kaynağıdır.

 

Güç kaynağı ne işe yarar?

 

Güç kaynağı, anlık ya da uzun vadeli enerjiye ihtiyaç duyulduğu anda enerji akışını sağlamaya yarayan araçlardır. Güç kaynağı ihtiyacı son yıllarda teknolojik gelişmelerin artışları ile doğru orantılı olarak artmaktadır. Evlerde ya da iş ortamlarında kullanılan birçok makinenin elektriğe ihtiyacı vardır ve dolayısıyla burada devreye güç kaynakları girmektedir. Güç Kaynağı ihtiyaç halinde gerekli enerjinin tedarikini sağlayan birimlerin genel adıdır.

Güç kaynağı, gün içerisinde her an elimizde bulunan cep telefonlarından, tüm işler için gereksinim duyulan ve bilgisayarlar başta olmak üzere, pek çok cihazın çalıştırılmasını sağlayan araçlardır. Bunun dışında farklı alanlar ve makineler için de daha etkili Güç Kaynağı Çeşitleri bulunmaktadır. Bilgisayar ile ya da telefonların ihtiyaç duydukları enerjinin tersine daha fazla ve işlevsel durumlarda ihtiyaç duyulan ürünler bulunmaktadır. Özellikle Jeneratörler bu alanda en çok etkiye sahip ürünlerden olabilir.

 

Sık Kullanılan Güç Kaynakları

 

Jeneratör , ihtiyacımız olan enerjinin devamlı olarak benzin, mazot gibi yakıtlar ile mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren makinelerdir. Jeneratörler, elektrik enerjisinin hiç olmadığı ya da kesintilerin olduğu durumlarda kullanılmaktadır. Ürün çeşitliliği bakımından farklı yapılarda model ve özellikleri bulunan jeneratörler taşınabilir ya da sabit kullanım özelliğinde olabilmektedirler.

Kesintilerin yaşandığı ya da elektriğe ihtiyaç duyulduğu durumlarda kullanılan jeneratörler, ani kesilmeler yaşandığı anda devreye girmekte ve ihtiyaç duyulan enerjinin devamlılığını sağlarlar. Yedek jeneratör ya da otomatik transfer anahtarı gibi iki bileşene sahiptirler. Bu özellikler sayesinde kesilmeleri anlık olarak algılar ve kesintiyi önlerler. Jeneratörler, tıbbi ve yaşam destek cihazlarının kullanıldığı durumlar için hayati önem niteliğindedir. Bu alanlarda duyulan ihtiyaç diğer durumlara nazaran daha ciddidir. Jeneratörler kendi içerisinde farklı yapılara ayrılırlar.

 

Jeneratör Türleri

İnvertör Jeneratör, çalışma yapısı olarak ihtiyaç durumuna göre güç ayarlaması yapabilen jeneratör türüdür. Sürekli tüm güç çalışmak yerine ihtiyaç duyulun duruma göre yeterli gördüğü oranda enerji sağlayan cihazlardır. İnvertör jeneratör, son model teknoloji cihazlardan birisidir. Uzmanlara göre ilerleyen zamanlarda kullanım oranlarının artacağı öngörüsü bulunmaktadır. İnverter Jeneratörler saf bir enerji sağlamaktadır, bunun için de rekabet avantajı ya da sıçrama etkisine gereksinim duymazlar. İnvertör Jeneratör Çeşitlerinin, kullanım süreleri, güçleri, motor tipleri, depo hacmi, çalıştırılma özellikleri gibi nitelikleri bulunmaktadır. İpli çalışma sistemleri olabildiği gibi marşlı ve ipli çalışma sistemlerinin birlikte kullanıldığı sistemlere sahip ürünler de bulunabilmektedir. Bir invertör jeneratör, 4 saat / 5,5 saat / 7 saat gibi sürekli çalışabilme seçeneklerine sahip olabilir. Bu gibi artı nitelikler jeneratör seçiminde kullanıcıya fikirler verebilir. Özellikle ürün tercihi sırasında değerlendirme olarak ürünün kW değerinin baz alınması da ayrıca önemli olabilir.

Jeneratör seçeneklerinde bir diğeri Dizel Jeneratörlerdir. Taşınabilir özellikte bir jeneratör gaz ve dizel bir yakıt ile çalışır ve bu sayeden elektrik gücü sağlayabilir. Bu sebeple portatif nitelikteki jeneratörlerin yanmalı motora ihtiyaçları olmaktadır. Bu motorlar sayesinde jeneratör sahip olduğu dizel yakıtı oksijen ile tepkimeye sokması ile enerji sağlanmış olur. Dizel jeneratör , kullanım alanları genellikle, makine sanayi, kamu kuruluşları, inşaat sektörü, çeşitli işyeri ve evler olabilmektedir. Dizel jeneratörler, motor tipi, çalışma tipi, sürekli çalışma süresi, güç, depo hacmi gibi özelliklerine göre farklılaşabilmektedirler. Dizel jeneratörler içerisinde bulunan hem ev tipi hem de ticari kullanıma uygun ürün seçeneklerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Bunların dışında bir diğeri ise benzinli jeneratör çeşitleridir. Benzinli Jeneratör, özel konutlar için geçici elektrik kesintileri yaşandığı anlarda kullanılması için tasarlanmış ürünlerdir. Önemli avantajlarına örnek olarak, hafiflik, çalışma sessizliği ve erişilebilirlik sayılabilir. Bunun dışında benzinli jeneratörler don olaylarında etkilenmez, yüksek oranda soğuk havalarda bile çalışmaya kesinti yaşamadan devam edebilirler. Düşük seste çalışması da tercih sebeplerinden birisi olabilir. Sonuç olarak benzinli jeneratörler anlık kesintiler için, ihtiyaç duyulan anlarda kullanılması için üretilen ideal güç kaynaklarından birisidir. Benzinli jeneratörler, sürekli güç, tip, sürekli çalışma, çalıştırma tipi, yakıt tipi, depo hacmi gibi nitelikler üzerinden değerlendirilebilir.

 

Güç Kaynağı Olarak Kullanılan Motorlar Nelerdir?

Motorlar, herhangi bir enerji türünü makine enerjisine dönüştürebilen aygıtlardır. Motorlar kendi aralarında, yatay motor, dikey motor, su motoru gibi ayrılabilirler.

Yatay Motor: Boksör motor olarak da bilinen yatay motorlar, yüksek yakıt tüketimi sebebiyle sıklıkla kullanılmıyor olsa da güç kaynağı ürün grupları içerisinde yerini alan bir diğer araçlardandır. Zıt motorlar ile karşılaştırılabilen yatay motorun aralarındaki en temel farklılık yatay motorda ortak ve ortada olan krank millinin zıt motorlarda ayrı ve dışta yer almasıdır. Yatay motor, depo hacmi, motor gücü, silindir yapıları gibi özelliklere sahip olabilmektedir.

Dikey Motor: Motor çeşitleri arasında yer alan bir diğer tip de dikey motorlardır. Dikey motor, sıkıştırma oranı, güç, motor tipi, depo hacmi gibi özelliklere sahip olabilmektedir.

Go Kart Motoru: Silindir hacmi, sürekli güç, çalışma süresi, depo hacmi, motor gücü gibi nitelikleri ile birbirinden ayrılabilen güç kanyaklarından birisidir. Bir go kart motoru için sürekli çalışma süresi ortalama olarak 6,5 ile 12 saat aralığında olabilmektedir. Bunun dışında marşlı, ipli veya hem marşlı hem ipli çalıştırılma özelliklerine sahip seçenekleri bulunabilir.

Su Motoru: Su tahliye edilmesi gereken durumlarda kullanıma uygun olan güç kaynağı araçlarından birisidir. Bu su motoru araçları sayesinde saatte litrelerce su tahliyesi yapılabilir. Su motoru çeşitleri, güç, basma kapasitesi, çalıştırma tipi, motor gücü gibi özelliklere sahip olabilmektedir.

Kompresör, havayı ve gazları atmosferdeki basınç seviyesinden daha yüksek basınçlara sıkıştıran araçlardır. Kompresör basınçlı hava kullanılması sebebi ile maliyeti biraz yüksek ürünler olabilmektedir. Bu sebeple kompresör kullanılacak durumlarda ihtiyacın doğru analiz edilmesi ve en uygun aracın alınması önemli olabilmektedir. Sizler de ihtiyacınıza uygun Motor Çeşitleri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...